sâmbătă, 2 martie 2013

Masti naturale pentru par indicate primavara - pe baza de iaurt




Mastile naturale pentru par recomandate in acest anotimp sunt extrem de binevenite, daca e sa ne raportam la regimul suportat in anotimpul anterior: vantul rece, zapada, gerul, la care adaugam si utilizarea uscatorului de par in exces (daca vara il mai lasam sa se usuce in mod natural, iarna nu putem dace acest lucru din motive lesne de inteles)...






Aceste masti sunt ideale pentru ca readuc stralucirea naturala a parului pentru primavara, asa ca  am pregatit pentru tine cateva idei de masti naturale pe care poti sa ti le faci si tu acasa oricand, cu ingrediente care le ai deja in bucataria ta sau care sunt foarte usor de gasit la supermarket.



Iata doua idei de masti de primavara, pe baza de iaurt, pentru hidratarea si hranirea parului tau:


1. Par normal/ mixt

Pentru aceasta masca, separa albusul de galbenusul unui ou si bate albusul pana incepe sa se transforme in spuma.
Cel mai mare avantaj al mastilor de par preparate acasa este ca acestea nu contin deloc chimicale ci doar ingrediente suta la suta naturale si sunt extrem de usor de preparat.
Adauga la aceasta spuma sase linguri de iaurt natural. Daca ai parul mediu, lung sau foarte lung, atunci ideal ar fi sa apreciezi singura cantitatea de care ai avea nevoie, tinand totusi cont de proportiile pe care ti le-am recomandat.. Aplica acest amestec pe par si maseaza usor. 
Masca se lasa pe par 15-30 de minute. La final, spala parul cu sampon si clateste bine.




2. Par gras

Daca parul gras este problema ta, atunci aceasta masca, tot pe baza de iaurt iti poate fi de mare ajutor. Amesteca un iaurt simplu cu sucul de la un grapefruit si un galbenus de ou. Masca rezultata trebuie lasata sa actioneze pe toata lungimea firului de par pana la o ora. Apoi spala-te ca de obicei.






Nu uitati: iaurtul intareste firele de par si incurajeaja cresterea!!
Daca ai incercat pana acum alte masti de par pe baza de iaurt si ai fost multumita, vrem sa aflam si noi! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu